Hogyan készíthetsz otthon, saját igényeidre szabva granolát?Granola

Hogyan készíthetsz otthon, saját igényeidre szabva granolát? Ami finom, biztos, hogy az van benne amit szeretnél, és jóval olcsóbb, mint a bolti.

Hozzávalók:

Zabpehely – ebből választhatsz akár gluténmenteset is

Magok – több félét használj. Pekándió, mogyoró, kesudió, mandula, tökmag, napraforgómag, dió – amit szeretnél

Méz – igény szerint

Meggymag olaj

Narancs, vagy citrom olaj

Vanília, fahéj – igény szerint

Csipet só

Aszalt gyümölcs – használhatsz több félét is

A zabpelyhet, a magokkal, fűszerekkel egy tálban keverd össze. Csepegtess hozzá az illóolajból. Majd tegyél hozzá mézet igény szerint, és meggymag olajat.

Nekem az a tapasztalatom, hogy 250 gr zabpehelyhez, és kb. 350 – 400 gramm magkeverékhez, legalább 5-6 nagy evőkanál méz, és legalább 0,5-0,7 dl meggymag olaj szükséges, de tegyél igény szerint.

A hozzávalókat jól keverd össze. Borítsd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és terítsd szét rajta.

180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig. Egyszer keverd meg. Csak vigyázz, hogy meg ne égesd a kezed, mert akkor levendula olajra is szükséged lesz.

A sütőből kivéve keverd hozzá az aszalt gyümölcsöt is. Majd hagyd kihűlni.

Tárolhatod üvegben, vagy papírzacskóban.

Ropogós, tápláló és finom. És természetesen nem tartalmaz semmilyen tartósítószert.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top